Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Για μια μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ


Για μια μεγάλη ομάδα σαν την ΑΕΚ 15 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πάρα πολλά, για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι με την έλευσή του στην Αθήνα οΚάρλος Αραούχο μίλησε για την ανάγκη κατάκτησης του πρωταθλήματος. «Το όνειρό μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ» είπε ο Αργεντινός μπακ που έδειξε να ταυτίζεται απόλυτα με τον κόσμο της Ενωσης.

Η πρώτη εντύπωση από τον Κάρλος Αραούχο ήταν θετική. Σοβαρός, μετρημένος στις δηλώσεις και τις κινήσεις του, εντυπωσιασμένος από τα φλας που άστραφταν γύρω του. Γιατί μπορεί να γνώριζε πως η μεταγραφή στην ΑΕΚ ανοίγει νέες προοπτικές στην καριέρα του, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν περίμενε τόσες κάμερες και δημοσιογράφους στην υποδοχή. Υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να κοιτά σαν χαμένος, χαμογελώντας για τα νέα δεδομένα.

Ο Αραούχο συνοδευόταν από τρεις ατζέντηδες (δύο Αργεντινούς και έναν Ελληνα), τους οποίους υποδέχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ. Σε αντίθεση μάλιστα με άλλες εποχές, αυτή τη φορά η Ενωση είχε μεριμνήσει ώστε να διαφημίσει σωστά το νέο της απόκτημα, έχοντας ακόμα και διερμηνέα για τις πρώτες δηλώσεις του Αργεντινού.

«Το σημαντικότερο είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, έχει πολλούς στόχους και ήρθα για να βοηθήσω να τους πετύχει. Πριν έρθω ήξερα ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου σε έναν μεγάλο σύλλογο και το διαπίστωσα στο αεροδρόμιο με την αγάπη των οπαδών. Θέλω να ανταποδώσω και να βοηθήσω την ΑΕΚ. Ολοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για σπουδαία πράγματα και το όνειρό μου είναι να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα τα δώσουμε όλα. Σίγουρα το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλοι Αργεντινοί στην ομάδα είναι καλό και θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ πιο γρήγορα» ήταν τα πρώτα λόγια του Αραούχο.

Ο Αργεντινός δεν ζήτησε χρόνο προσαρμογής, αλλά έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί άμεσα στις προκλήσεις που έχει η ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. «Από πλευράς φυσικής κατάστασης είμαι έτοιμος. Αν ο προπονητής μου θεωρήσει σκόπιμο να με χρησιμοποιήσει, εγώ θα μπορέσω να προσφέρω άμεσα», ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε μία... παρουσίαση του εαυτού του: «Προτεραιότητα για εμένα είναι η άμυνα και να βοηθάω το δικό μας τέρμα. Αλλά αν χρειάζεται να δώσω βοήθεια στους επιθετικούς, τότε θέλω και μπορώ να το κάνω».

Τι πρέπει να ξέρετε για τον Κάρλος Αραούχο

ΔΥΝΑΜΗ
Δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές εκείνους που ξεχωρίζουν για τη δύναμή τους, χωρίς όμως να υστερεί σε μεγάλο βαθμό. Αν και το ύψος του -1,72 μ.- δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα και μάλιστα πολλοί λένε ότι δεν έχει σωματοδομή απόλυτα κατάλληλη για το ρόλο του, ο ίδιος προσπαθεί όσο καλύτερα μπορεί. Πάντως δεν φοβάται να διεκδικήσει την μπάλα, ούτε να «μονομαχήσει» με αντίπαλο.

ΤΕΧΝΙΚΗ
Αν και δεν ξεκίνησε ως ο αμυντικός με την άρτια τεχνική, στην πορεία βελτιώθηκε κυρίως εξαιτίας της προσωπικής του δουλειάς και προσπάθειας. Αποτέλεσμα ήταν τα τελευταία χρόνια να έχει κάνει σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα, σίγουρα όμως έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΤΩ
Εδώ είναι το δυνατό του σημείο. Γνωρίζοντας ότι το ύψος του δεν θα τον βοηθούσε όσο θα ήθελε στο ψηλό παιχνίδι, έριξε όλη του την προσοχή στο έδαφος. Με «καλό» πόδι του το δεξί, δεν φοβάται ούτε να σουτάρει ούτε να βγει στην επίθεση. Αν και στην Ουρακάν ελάχιστες φορές σέντραρε, διαθέτει άλλα καλά στοιχεία. Καλό σουτ από μέση απόσταση και -όχι συνηθισμένο για αμυντικό-, βγαίνει στην επίθεση και δημιουργεί ευκαιρίες για γκολ.

ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ
Διανύει ίσως την καλύτερη φάση της καριέρας του. Παλεύει το παιχνίδι, δεν τα παρατάει καθόλου εύκολα, αν και πολλές φορές η απόδοσή του επηρεαζόταν αρκετά από αυτή των συμπαικτών του. Διακρίνεται για τη μαχητικότητά του και την αφοσίωσή του και πάντα προσπαθεί να κρατάει μια σταθερότητα στο παιχνίδι του.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ
Σε αυτόν τον τομέα καμία ομάδα δεν θα έπρεπε ν’ ανησυχεί αν είχε τον Αραούχο στις τάξεις της. Μολονότι ήσυχος και ποδοσφαιριστής που κοιτάει να κάνει όσο καλύτερα μπορεί τη δουλειά του, δεν δίσταζε να παίρνει το λόγο όταν δημιουργούνταν κάποιο πρόβλημα και να προσπαθεί να δώσει λύση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

* Ο Αραούχο είχε γίνει περιζήτητος. Μαγιόρκα, Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ τον θέλανε. Από την Μπόκα μάλιστα είχε βρεθεί μια «ανάσα», καθώς ο σπουδαίος σύλλογος της Αργεντινής τον ήθελε σε περίπτωση που δεν ανανέωνε ο Ούγκο Ιμπάρα, κάτι που όμως τελικά δεν έγινε.

* Ο Αραούχο είχε προκαλέσει αίσθηση μένοντας δυο συνεχόμενες χρονιές στην ίδια ομάδα. Η έλλειψη καλών δεξιών μπακ στην Αργεντινή κάνει όσους έχουν απομείνει σε αυτήν τη θέση να φαντάζουν σαν τον πρώτο αριθμό του λαχείου.

* Γεννήθηκε στη Μεντόζα από καλή και σχετικά ευκατάστατη οικογένεια που φρόντισε να του δώσει αρχές, ενώ ήταν πάντα δίπλα του επειδή οι δικοί του φοβόντουσαν πως με το ποδόσφαιρο τα μυαλά του θα... έπαιρναν αέρα.

* Ησυχος κι ευγενικός σαν χαρακτήρας, οι συμπαίκτες του τον φώναζαν πολλές φορές ο «ήσυχος Κάρλος». Σπάνια τους ακολουθούσε σε νυχτερινές εξόδους έπειτα από αγώνες, αν και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους περισσότερους.

* Ο προπονητής της Ουρακάν, Ανχελ Κάπα, τον λατρεύει. Τόσο για το χαρακτήρα του όσο και για το γεγονός ότι είναι παίκτης που βγαίνει στην επίθεση και δεν περιορίζεται αμιγώς στ’ αμυντικά του καθήκοντα.

* Οι ευκαιρίες να έρθει νωρίτερα στην Ευρώπη δεν του έλειψαν. Ομάδες από Ισπανία και Ιταλία είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο παρελθόν για την απόκτησή του, αλλά ο Αραούχο τελικά έμεινε στην Αργεντινή μέχρι και σήμερα. Κάτι που όπως λέει ο ίδιος δεν το μετάνιωσε ποτέ, πιστεύοντας όμως πως πια έχει έρθει η ώρα να κάνει το μεγάλο βήμα.

* Οι οπαδοί της Ουρακάν τον έχουν σαν σημαία της ομάδας και έχουν ασκήσει με τον τρόπο τους πιέσεις στη διοίκηση για να τον κρατήσει στην ομάδα. Ο Αραούχο προπονείται με την ομάδα, αν και δεν έχει υπογράψει κανένα συμβόλαιο που να τον «δένει» μαζί της.

Οι αριθμοί

7 Οι ομάδες από τις οποίες μέχρι σήμερα έχει περάσει. Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια, Ραφαέλα, Ράσινγκ, Νιούελς Ολντ Μπόις, Μπαΐα Μπλάνκα, Εστουδιάντες και Ουρακάν οι σύλλογοι τις φανέλες των οποίων έχει φορέσει.

230 Τα ματς που έχει δώσει σε όλη του την καριέρα στην Αργεντινή. Ο ίδιος λέει πως πάντα γι' αυτόν κάθε ματς έχει τη δική του σημασία και νιώθει σαν να παίζει πρώτη φορά.

4 Τα γκολ που έχει συνολικά πετύχει. Στους συμπαίκτες του ανέφερε μεταξύ αστείου και σοβαρού πως είναι άδικο οι αμυντικοί να μη βγαίνουν στην επίθεση και πως αν ήταν στο χέρι του, θα είχε σκοράρει πολύ περισσότερα τέρματα.

Εχει πει πως είναι το τυχερό του νούμερο και θα ήθελε αυτό να είναι στη φανέλα του, πράγμα όμως δύσκολο για μπακ

5 Οι ομάδες από την Πριμέρα Ντιβιζιόν που θέλησαν κατά καιρούς να τον αποκτήσουν. Τα ονόματα των Μαγιόρκα και Ρεκρεατίβο Ουέλβα είδαν το φως της δημοσιότητας, κάτι που όμως δεν έγινε και με τις υπόλοιπες.

0 Οι συμμετοχές του με την εθνική Αργεντινής, κάτι που είναι και το μεγάλο του όνειρο, το οποίο όμως πολύ δύσκολα -όπως είπε ο ίδιος- θα γίνει κάποια μέρα πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου